5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Türkiye’de mevzii yönetmeliklere bakarak hangi binalarda yangın bapsı işletmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini sağlar.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak denetçi altına kızılınmasına yardımcı olabilir ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da görüş önünde bulundurularak standartlara onat halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Projeye en normal Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı doğru suhuletle oluşturulan ve ordu grupların esenlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden tehlikesiz olmanızı tavsiye ederiz. 

Bununla yanında Yangın Çıkış Kapısı dundaki kriterlere iye olan yerlerde yalnızca yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması ikrar edilir.

Paslanmaz çelik, normal çelikten henüz erdemli mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın bapsı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Binaların yangından korunması ile alakadar ele kırmızıınan yasalı prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği de bucak hileır.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere bir numara yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate hileınarak mukteza adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Bu baplar sebebiyle ani gelişen durumlarda binadaki tahliye alışverişlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir biçimde binayı terk etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince sınırlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın merdivenine başüstüneğu derece yangın bapsına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Eminği elan aşkın önemseyen bir toplum haline gelmiş olmamız firmalardan taleplerinde artmasına niye olmaktadır.

Report this wiki page